I kursen Strategisk kommunikation fick vi möjligheten att ta fram en idé för en app. Något originellt. Vi tänkte, vad behöver folk som de inte redan har? Vi blickade tillbaka på vår egen vardag som studenter. Många bor i studentlägenheter, ofta flera timmar bort från sina nära och kära. Tänk om man behöver hjälp när något händer? Säkringarna går, glödlampan slutar lysa, eller att diskmaskinen inte tömmer ut vatten? Visst kan man ringa någon bekant, eller leta sig fram på YouTube – eller så ringer man experten. Handy är en plattform där du kan komma i kontakt med hantverkare som hjälper dig med dina praktiska problem. Du anger ditt bekymmer och väntar tills en hantverkare godkänt uppdraget och kontaktar dig. Hantverkaren kan då guida dig i hur du går tillväga för att åtgärda problemet via videosamtal. Tillsammans med framtagningen av prototypen skulle även en marknadsföringskampanj tas fram, och här fick jag ansvaret för annonserna.​​​​​​​
Vid framtagningen av personas insåg vi att målgruppen inte bara är studenter, då sådana problem kan kännas utmanande oavsett ålder. Målet för mig blev då att komma på något som dels kan relateras till oavsett ålder, men också har med ett dåligt hantverk att göra. Och vad vore ett bättre exempel än den gamla hederliga silvertejpen?
Alla har någon gång försökt lösa något med hjälp av silvertejp. Och det är precis vad jag försökt återspegla! Annonserna spelar på humor genom att visa olika praktiska problem som åtgärdats slarvigt med silvertejp. Taglines som används presenterar Handy som det bättre alternativet till denna typ av lösning. De svarta detaljerna motsvarar hantverkarens egna anteckningar. De används för att fördjupa taglines och ge annonserna ytterligare personlig touch – allt på ett humoristiskt sätt.
Tillbaka till början