Som examination för masterskursen Digital Writing & Visual Design uppmanades jag att skapa ett varumärke för sneakers som uppnår en balans mellan informalitet och formalitet. Målgruppen är affärsmän som söker en trendig och uppfriskande omväxling utan att äventyra deras seriösa ställning, samt ungdomar som redan följer trender och är ute efter nästa heta grej. I samband med positioneringen av varumärket togs en annonsserie fram tillsammans med en mockup för webbsidan samt sociala medier, för att förmedla en helhetlig grafisk profil som konnoterar modernitet och extravagans.
Annonserna visar skorna från olika vinklar för att presentera dess olika stilistiska drag och egenskaper. Det som inte syns här, men som symboliseras av de gröna effekterna, är att sulan under är smaragdgrön. Detta gör skon lekfull utan att äventyra dess formalitet.
Webbsidan fungerar som informationskälla och innefattar en interaktiv bild av skon som kan roteras för att ses från alla vinklar. Den innehåller även information om event relaterade till lanseringen av skon, samt en nedräkning till den. Man kan även ange sin e-mail för uppdateringar. Alla dessa element tillsammans ämnar även att skapa surr och spänning kring varumärket.
Exempel på inlägg i sociala medier: Här lyfts en användare som deltagit i en tävling där man ska publicera en bild på sig själv i skorna, använda en hashtag och skriva kort om vad mode betyder för dem, samt vilken roll skorna uppfyller i deras garderob.
Tillbaka till början