Som examination för masterskursen Web Marketing & Digital Advertising anlitades vi till att utveckla en marknadsplan för företaget Rinaldi Group och positionera dess dotterbolag Dreamness på marknaden. Dreamness är ett italienskt madrassföretag som fokuserar på att kombinera traditionellt hantverk med vetenskap. Målet var att utveckla en varumärkesstrategi som reflekterar wellnesskulturen som växt fram de senaste åren och sätta den i relation till en god natts sömn, men utan att förlora varumärkets grundvärden kring traditionellt hantverk och vetenskap. Min uppgift var att skapa en mockup för företagets webbsida utifrån varumärkesstrategin och implementera e-commerce visuellt, samt ta fram en annonsserie.
Företagets nuvarande webbsida, dreamness.it, är inspirerad av stjärnkonstellationerna och natthimlen. Min ambition var att behålla det och låta det berika den nya varumärkesstrategin.
Annonsserien består av tre annonser. Målet var att konnotera företagets grundvärden kring traditionellt hantverk och vetenskap, men samtidigt reflektera den nya positioneringen kring wellness i relation till sömn.
Annonsen har en humoristisk natur och innehåller en fotnot som föreslår en av företagets avancerade madrasser som svar på hur man kan förhöja välmåendet.
Även denna annons spelar på humor, men samtidigt fastslår att företaget har madrasser för alla behov. 
I denna annons vänds blicken mot människorna bakom företaget för att göra det mer personligt, parat med en slogan som belyser företagets grundvärden.
Tillbaka till början